Android Yazılım
Android yazılım geliştirmek istediğimizde birçok farklı platformda bunu yapabildiğimizi görüyoruz. Bu çeşitlilik Android yazılımlarının bu denli hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamakta ve yaygınlaşmaktadır.
İster C ile, ister Actionscript 3.0 ile isterseniz HTML 5 ve CSS 3.0 ile, yada diğer platform ve araç gereçlerle olsun bir Android yazılımı geliştirmek isterseniz kullanmanız gereken çözünürlük çeşitli çözünürlükteki ckhazlara göre değişken olacaktır. Tabii sadece çözünürlük değil birçok farklı faktöre göre uygulama geliştirilmelidir.
Android yazılımları Web Tabanlı Android Yazılımı ve Uygulama Tabanlı Android Yazılımı olarak iki farklı türde oluşturulmaktadır.
Web Tabanlı Android Yazılımı
Web tabanlı Android yazılımları HTML 5 ve CSS 3.0 alt yapısı kullanılarak geliştirilmektedirler. Tercihen MsSql veritabanı ile bağlantılı çalışan bu web tabanlı kodlama türleri uygulama şeklinde Google Play Developer üyeliği vasıtasıyla sisteme gönderilirler. Google Play uzmanları tarafından kontrol edilen uygulama yaklaşık bir-iki haftalık bir süre sonucunda onaylanarak Google Play Store' daki yerlerini alırlar.
Avantajarı: Web tabanlı olduklarından web üzerindeki bir sunucu üzerinden çalışırlar ve admin paneli üzerinden istenilen sıklıkla kolaylıkla güncellenebilirler. Verilerin büyük çoğunluğu web üzerinde olduğu için uygulama kısa bir süre içinde indirilebilmektedir.
Dezavantajları: Offline olarak kullanılamamaları dışında bir dezavantajı yoktur. Ancak günümüzde wifi, Edge, 3G ve hatta 4G internet erişimine sahip olmayan Android kullanıcısı hemen hemen yok gibi olduğundan bu dezavantaj önemini kaybetmektedir.
Uygulama Tabanlı Android Yazılımı
Uygulama tabanlı yazılımları ise tüm verileri ve veritabanını kendi içinde barındırmaktadır. Güncelleme gerektiğinde Android Developer' lar tarafından müdahale edilmeleri gerekir ve akabinde Google Play Store Developer Program' a gönderilirler.
Avantajları: Uygulama yüklendikten sonra çalışmak için internet bağlantısına gerek duyulmaz. İstenildiği zamanlarda internet bağlantısı olmadan kullanaılabilirler.
Dezavantajları: Çok fazla veri içeren uygulamaların dosya boyutları büyür ve uygulamanın indirme süresi bu nedenle veri miktarına bağlı olarak uzun olabilir. Güncelleme gerektiğinde Android Developer' lar tarafından (Yani bizim gibi profesyoneller tarafından) güncellenebilir ve Google play Store' a gönderilebilirler. Çok sık güncellenmeyecek uygulamalar için önerilebilir.
Kelimeler: Android yazılım, Android yazılımı yapanlar, Android yazılımı geliştirenler, Android yazılımı yapan firmalar, en iyi Android yazılımları, web tabanlı Android uygulaması, SDK tabanlı uygulamalar.
Android yazılımı yaptırmayı düşünüyorsanız iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
IPhone Uygulamaları, IPhone Yazılım, Android Uygulamaları
3C Bilişim Web Tasarımı ve Yazılım Hizmetleri